Žikić, Andraš Š.

Link to this page

Authority KeyName Variants
13d9c1a3-bf98-4e4a-82c0-06f005d2fe11
  • Žikić, Andraš Š. (1)
Projects

Author's Bibliography

Biološki značaj antioksidanata - važan faktor visoko kvalitetne hrane

Ognjanović, Branka; Pavlović, Slađan; Žikić, Andraš Š.; Štajn, Andraš Š.; Saičić, Zorica; Petrović, Vojislav M.

(Donji Milanovac: Organizacioni odbor "Ekološke istine 2001", 2001)

TY  - CONF
AU  - Ognjanović, Branka
AU  - Pavlović, Slađan
AU  - Žikić, Andraš Š.
AU  - Štajn, Andraš Š.
AU  - Saičić, Zorica
AU  - Petrović, Vojislav M.
PY  - 2001
UR  - http://radar.ibiss.bg.ac.rs/handle/123456789/5915
AB  - Globalni problem savremenog sveta je proizvodnja dovoljnih količina visokokvalitetne i zdrave hrane. Savremene studije pokazuju da je jedan od najvažnijih faktora koji utiču na kvalitet hrane održavanje njene oksidacione stabilnosti. Istraživanja oksidacione stabilnosti hrane nameću potrebu uvođenja novih kriterijuma i standarda koji bi obuhvatili i određivanje antioksidacionih komponenata u hrani. Rezultati naših istraživanja pokazuju da tretman koenzimom Q10, vitaminom E i maslinovim uljem, povećava antioksidacioni status (enzimske i neenzimske komponente) u tkivima pacova.
PB  - Donji Milanovac: Organizacioni odbor "Ekološke istine 2001"
C3  - Zbornik radova: IX naučno-stručni skup o prirodnim vrednostima i zaštiti životne sredine [i] XIV stručni sastanak preventivne medicine Timočke Krajine: Ekološka istina; 2001 Jun 6
T1  - Biološki značaj antioksidanata - važan faktor visoko kvalitetne hrane
SP  - 359
EP  - 364
UR  - https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_ibiss_5915
ER  - 
@conference{
author = "Ognjanović, Branka and Pavlović, Slađan and Žikić, Andraš Š. and Štajn, Andraš Š. and Saičić, Zorica and Petrović, Vojislav M.",
year = "2001",
abstract = "Globalni problem savremenog sveta je proizvodnja dovoljnih količina visokokvalitetne i zdrave hrane. Savremene studije pokazuju da je jedan od najvažnijih faktora koji utiču na kvalitet hrane održavanje njene oksidacione stabilnosti. Istraživanja oksidacione stabilnosti hrane nameću potrebu uvođenja novih kriterijuma i standarda koji bi obuhvatili i određivanje antioksidacionih komponenata u hrani. Rezultati naših istraživanja pokazuju da tretman koenzimom Q10, vitaminom E i maslinovim uljem, povećava antioksidacioni status (enzimske i neenzimske komponente) u tkivima pacova.",
publisher = "Donji Milanovac: Organizacioni odbor "Ekološke istine 2001"",
journal = "Zbornik radova: IX naučno-stručni skup o prirodnim vrednostima i zaštiti životne sredine [i] XIV stručni sastanak preventivne medicine Timočke Krajine: Ekološka istina; 2001 Jun 6",
title = "Biološki značaj antioksidanata - važan faktor visoko kvalitetne hrane",
pages = "359-364",
url = "https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_ibiss_5915"
}
Ognjanović, B., Pavlović, S., Žikić, A. Š., Štajn, A. Š., Saičić, Z.,& Petrović, V. M.. (2001). Biološki značaj antioksidanata - važan faktor visoko kvalitetne hrane. in Zbornik radova: IX naučno-stručni skup o prirodnim vrednostima i zaštiti životne sredine [i] XIV stručni sastanak preventivne medicine Timočke Krajine: Ekološka istina; 2001 Jun 6
Donji Milanovac: Organizacioni odbor "Ekološke istine 2001"., 359-364.
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_ibiss_5915
Ognjanović B, Pavlović S, Žikić AŠ, Štajn AŠ, Saičić Z, Petrović VM. Biološki značaj antioksidanata - važan faktor visoko kvalitetne hrane. in Zbornik radova: IX naučno-stručni skup o prirodnim vrednostima i zaštiti životne sredine [i] XIV stručni sastanak preventivne medicine Timočke Krajine: Ekološka istina; 2001 Jun 6. 2001;:359-364.
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_ibiss_5915 .
Ognjanović, Branka, Pavlović, Slađan, Žikić, Andraš Š., Štajn, Andraš Š., Saičić, Zorica, Petrović, Vojislav M., "Biološki značaj antioksidanata - važan faktor visoko kvalitetne hrane" in Zbornik radova: IX naučno-stručni skup o prirodnim vrednostima i zaštiti životne sredine [i] XIV stručni sastanak preventivne medicine Timočke Krajine: Ekološka istina; 2001 Jun 6 (2001):359-364,
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_ibiss_5915 .