Supplementary data for the article: Radic I, Miric M, Mijovic M, Tatalovic N, Mitic M, Nestorovic V, Adzic M, Blagojevic D, Popovic L, Janicijevic-Hudomal S. Protective effects of pumpkin (Cucurbita pepo L.) seed oil on rat liver damage induced by chronic alcohol consumption. Arch Biol Sci. 2021;73(1):123–33.
2021
Аутори:
Radić, IvanMirić, Mirjana
Mijović, Milica
Tatalović, Nikola
Mitić, Miloš
Nestorović, Vojkan
Adžić, Miroslav
Blagojević, Duško
Popović, Ljiljana
Janićijević Hudomal, Snežana
Тип документа:
Скуп података (Објављена верзија)
Метаподаци
Приказ свих података о документуАпстракт:
Supplementary Fig.S1. Scheme of the experimental design; Supplementary TableS2. Chemical analysis of commercialcold pressedpumpkin seed oil that was used in theexperiment.
Напомена:
Кључне речи:
Chronic alcohol consumption; Alcoholic liver disease; Pumpkin seed oil; Antioxidant enzymes; NF-κBИзвор:
Archives of Biological Sciences, 2021, 73, 1, 123-133Финансирање / пројекти:
- Министарство науке, технолошког развоја и иновација Републике Србије, институционално финансирање - 200007 (Универзитет у Београду, Институт за биолошка истраживања 'Синиша Станковић') (RS-MESTD-inst-2020-200007)
- Министарство науке, технолошког развоја и иновација Републике Србије, институционално финансирање - 200017 (Универзитет у Београду, Институт за нуклеарне науке Винча, Београд-Винча) (RS-MESTD-inst-2020-200017)
Повезане информације:
- Повезани садржај
https://dx.doi.org/10.2298/ABS201205008R