Antioxidant properties of fruit/vegetable substrates suitable for culturing Drosophila melanogaster
2017
Аутори:
Pavković-Lučić, SofijaTrajković, Jelena
Savić, Tatjana
Lučić, Luka
Miličić, Dragana
Gorjanović, Stanislava
Тип документа:
Чланак у часопису (Објављена верзија)
,
© 2017 University of Oklahoma
Метаподаци
Приказ свих података о документуАпстракт:
Since fruits and vegetables are sources of phytochemicals which act as antioxidants (Slavin and Lloyd, 2012), we have recently tested antioxidant properties of the diets using an electrochemical assay based on direct current polarography.
Кључне речи:
Antioxidant properties; fruit; vegetable; Drosophila melanogasterИзвор:
Drosophila Information Service, 2017, 100, 191-193Финансирање / пројекти:
- Динамика генофонда, генетичка и фенотипска варијабилност популација у зависности од променљивости средине (RS-MESTD-Basic Research (BR or ON)-173012)